Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

 
 
 
 

Fumatul, un mare pericol, articol de Prof. Dr. Doc. H.C. Ioan Pop de Popa

 

FUMATUL, UN MARE PERICOL SOCIAL. După cum se ştie, bolile cardiovasculare se situează ca morbiditate şi mortalitate pe locul I în ierarhia diverselor îmbolnăviri. Pentru acest motiv cunoscând numărul mare de fumători grav ameninţaţi de îmbolnăvire, consider că aceştia luând la cunoştinţă despre pericolele la care se supun prin utilizarea acestui drog, care provoacă dependenţă, vor medita şi vor renunţa la aceasta patimă. Fumatul face parte dintre principalii factori de risc al bolilor cardiovasculare. Substanţa de bază numită NICOTINUM TABACUM, (adusă în Europa de Cristofor Columb) este o SUBSTANŢĂ DEOSEBIT DE TOXICĂ. Câteva miligrame puse pe limbă, din substanţa pură, poate cauza moartea.

Se utilizează prin: PRIZĂ NAZALĂ, ŢIGARĂ ÎN HÂRTIE, ŢIGARETE, TRABUC, PIPĂ, etc. Numărul utilizatorilor este incredibil de mare. Rău este că vârsta utilizatorilor coboară vertiginos în grupa tinerilor, precum şi a sexului feminin.

 

EFECTELE  FUMULUI  DE  ŢIGARĂ:

 

 Produce creşterea PULSULUI şi a  TENSIUNII ARTERIALE, GREŢURI, AMEŢELI, HALUCINAŢII, etc.

 Are efect spasmogen asupra vaselor sanguine producând VASOCONSTRICŢIE, ISCHEMIE ÎN VASELE PERIFERICE (mai ales cele CEREBRALE, CORONARE, PULMONARE, HEPATICE, şi RENALE), cu suferinţe specifice.

Ţigara când arde dezvoltă o temperatură de cca. 2500 o C, producând cca, 5000 de produşi toxici. Cel mai important este monoxidul de carbon (CO) care are o afinitate foarte mare faţă de hemoglobina din globulele roşii fixându-se ireversibil pe ea, realizând carboxihemoglobina care odată fixată nu mai părăseşte globulele roşii cât acestea trăiesc(40 zile). În acest mod, oxigenul nu se mai poate fixa pe globulele roşii şi individul este în permanentă foame de oxigen, după cum nici bioxidul de carbon (CO2) nu se poate elimina. Se reduce transportul de oxigen de la alveole prin capilare spre sânge, se distrug cilii vibratili din arborele respirator precum şi stratul protector, apărând tuse şi secreţii patologice şi în final B.P.O.C.-ul. (broncho pneumopatia cronica obstructiva), care are în final, caracter incurabil.

Prin arderea hârtiei din ţigări se produce gudron, substanţă puternic cancerigenă. Mai nou, un cercetător American, a deconspirat faptul că frunzele de tutun conţin POLONIU 210, SUBSTANŢĂ RADIOACTIVĂ, puternic cancerigenă, lucru ţinut secret de fabricanţii de ţigări. Într-o unitate spitalicească de chirurgie toracică din Bucureşti, din 50 de bolnavi de cancer pulmonar, 40 au fost fumători. Medicii americani, au publicat rezultatele studiului desfăşurat pe o perioadă de 10 ani, în care s-a demonstrat că în 90% din cazurile de cancer pulmonar, pacienţii erau fumători.

Nicotina inhibă MĂDUVA OSOASĂ care nu mai produce mastocite. Aceste celule speciale produc substanţe heparinoide, care menţin fluiditatea sângelui. În lipsa acestora apare “sludge syndrom-ul” (îngroşarea sângelui), generator de tromboze (cheaguri), embolii, şi infarct în organele vitale: creier, inimă rinichi, plămâni. În această cascadă este antrenat şi sistemul trombocitar, care îşi pierde electronegativitatea, trombocitele aderând unele de altele şi de pereţii vaselor, producând fişicuri, cheaguri şi embolii. În aceste condiţii apare "sludge syndromul", tahicardiile, şi aritmiile cardiace. Fumătorii fac mai frecvent cancer pulmonar, infarct de miocard (la un pachet fumat pe zi procentul creşte cu 10%), insuficienţe diverse ale organelor vitale.

Fumatul la femei, realizează o orientare spre masculinizare, prin insuficienţa ovariană, naşteri premature, avorturi spontane, modificarea vocii şi apariţia hirsutismului (păr pe membre şi pe faţă). Asocierea fumatului cu cafeaua favorizează apariţia osteoporozei.

Fumătorii trebuie să respecte dreptul la viaţă a celor din jurul lor şi să oprească agresiunea prin fumatul aşa zis “pasiv”, la care cad frecvent victime, proprii lor copii, membrii de familie şi colegii de birou.


ÎN CONCLUZIE, ABANDONAŢI FUMATUL! VĂ FACEŢI UN BINE PROPRIEI VOASTRE SĂNĂTĂŢI, FIIND DOAR O PROBLEMĂ DE VOINŢĂ, DE EDUCAŢIE ŞI SIMŢ DE AUTOCONSERVARE.

 


   
 
Copyright @ 2009 - Flavin-AloeVera distribuitor independent. Flavin este nume inregistrat si apartine companiei Vita Crystal Institute Ungaria
SEO